Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27430 23141 Ξυλόκαστρο | 27430 32312-32313 Δερβένι γιατι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το ονειρεύονται & το προετοιμάζουν ...

Φίλες και φίλοι,

Με το τέλος των Δημοτικών Εκλογών του 2014 δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εμπιστοσύνη σας και τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας τον οποίο μας αναθέσατε. Δεσμευτήκαμε ότι θα κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα με μοναδικό στόχο την ευημερία της περιοχής μας, μακριά από φτηνές αντιπολιτευτικές τακτικές και μικροπολιτικές στρατηγικές. Με την συμπλήρωση 4 ετών της τρέχουσας δημοτικής θητείας αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσουμε την δέσμευση μας αυτή. Στο διάστημα αυτό προσφέραμε την στήριξη μας σε όσες δράσεις και έργα θα ωφελούσαν κατά τη γνώμη μας τον τόπο , χωρίς να σκεφτούμε σε οποιαδήποτε στιγμή το στείρο αντιπολιτευτικό όφελος. Ελέγξαμε με συστηματικό τρόπο την Δημοτική Αρχή , εντοπίζοντας και αναδεικνύοντας λανθασμένες πρακτικές , καθυστερήσεις και αστοχίες , προσπαθώντας να παρακινήσουμε τους αρμοδίους και να προλάβουμε δυσάρεστες για τον Δήμο μας καταστάσεις. Τέλος πήραμε σαφή θέση για όλα τα προβλήματα του τόπου , με συγκεκριμένες και αιτιολογημένες προτάσεις , θέλοντας έτσι να συμβάλουμε στην επίλυση και όχι απλά στην καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων. Δυστυχώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα αν η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει την διάθεση , την τόλμη και την ικανότητα που απαιτείται. Ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής είναι να πράττει , ο ρόλος της αντιπολίτευσης να ελέγχει και να παρακινεί. Χωρίς όμως πράξη κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραχθεί. Αποτελεί υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες , τις δράσεις και τις βασικές προτάσεις τις οποίες έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με επιμονή να επιτελούμε το έργο που μας αναθέσατε, γνωρίζοντας καλά ότι τελικός κριτής για όλους μας είστε εσείς.

Προστασία από τη διάβρωση των ακτών


Η διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού κόλπου είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή μας. Πρόχειρες και αποσπασματικές παρεμβάσεις όχι μόνο δεν ανέκοψαν το πρόβλημα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις επιτάχυναν τη διάβρωση. Δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές βρίσκονται σε ιδιαίτερο κίνδυνο και ήδη καταγράφονται σημαντικές βλάβες.

Η σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος ξεφεύγει από τις δυνατότητες ενός δήμου και καθίσταται πρόβλημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κεντρικού κράτους. Απαιτείται λοιπόν συνολική και τεκμηριωμένη μελέτη που να καλύπτει όλη την ακτή του Κορινθιακού. Η συνεργασία των Δήμων, που πλήττονται από τη διάβρωση, είναι επιτακτική ανάγκη για την προώθηση των μελετών και τη χρηματοδότηση των έργων που απαιτούνται.

Ωστόσο, στις ζημιές των υποδομών που ήδη παρουσιάζονται, η παρέμβαση της Περιφέρειας οφείλει να είναι άμεση καθώς το κόστος αποκατάστασης πολλαπλασιάζεται με την πάροδο του χρόνου.

Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως αυτή του Πευκιά Ξυλοκάστρου, οφείλουμε να τροφοδοτούμε την ακτή κάθε χρόνο, με τις απαραίτητες ποσότητες συμβατού υλικού, λύση που δοκιμάστηκε με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια. Μπορούμε έτσι να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φυσικό περιβάλλον, που είναι τόσο μεγάλης αξίας για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook